top of page

ne 28. 5.

|

Trenčín (presné miesto po prihlásení)

Divoké jedlé rastliny - Trenčín- kurzy jar 2023

Chcete sa dozvedieť, čo všetko je jedlé v prírode? Láka vás spoznať svet rastlín vôkol vás? Poďte sa spolu s nami “napásť” na lúku! :) Ochutnáme spolu divoké jedlé rastliny...

Prihlasovanie ukončene
Pozri iné kurzy
Divoké jedlé rastliny - Trenčín- kurzy jar 2023
Divoké jedlé rastliny - Trenčín- kurzy jar 2023

Čas a miesto kurzu

28. 5. 2023, 8:00 – 13:00

Trenčín (presné miesto po prihlásení), Trenčín, Slovakia

Viac o kurze

Na kurze sa dozviete:

  • čo všetko sa dá zjesť v prírode
  • ktoré “buriny” sú najchutnejšie
  • ktoré stromy majú jedlé listy, kvety, plody či puky
  • ako zjesť v prírode žihľavu, aby ste sa nepopŕhlili
  • ako si urobiť divoký “zelený jačmeň” zadarmo
  • ako si urobiť chutné “divoké” zelené smoothie
  • prečo by sme mali konzumovať viac zeleného
  • ktoré rastliny su jedovaté
  • ako sa najlepšie naučiť spoznávať rastliny
  • na každom kurze bežne ukazujem 50 a viac rastlín, takže sa určite každý niečo nové dozvie
  • keď bude dostatok času a záujem, poviem ako zbierať brezovú vodu

Môžete so sebou priniesť aj svoje rastliny, ktoré neviete presne určiť, skúsim Vám v tom pomôcť.

Bude to “prechádzka” a ukážka rastlín priamo v prírode, ktoré každý bude môcť rovno aj ochutnať.

Píšem “prechádzka” v zátvorke, pretože väčšinou za 4 hodinový kurz sa nám nepodarí prejsť viac ako 1km, keďže na každom kroku niečo rastie.

Cena

Dobrý príspevok je 33-88 eur - vy sami sa môžete rozhodnúť, koľko chcete darovať.

Cena nemá byť prekážkou, napíšte mi, keď je to pre vás veľa.

Organizátorom kurzu je o.z. Leonurus (Leonurus je vedecký názov nádhernej bylinky, ktorá sa po slovensky volá srdcovník).

Lektorom je Ing. Bartek Dobrodej Krzewiński - Poliak, etnobotanik, milovník prírody, vyštudovaný lesník a ochranár prírody, lektor kurzov o divokých jedlých a liečivých rastlinách, ktorým sa venuje už od detstva, napísal o nich aj diplomovku a už 10 rokov robí prednášky, kurzy, semináre či víkendovky na Slovensku, autor článkov v mesačníku Doma v Záhrade, na internete ako aj autor knihy o Divokých jedlých rastlinách, ktoré už je vo fáze chystania do tlače, snáď do leta 2023 bude hotová.

Zdieľaj na sociálnych sieťach

bottom of page