ne 04. 6.
|Snina (presné miesto po prihlásení)
Divoké jedlé rastliny - Snina - kurzy jar 2023
Chcete sa dozvedieť, čo všetko je jedlé v prírode? Láka vás spoznať svet rastlín vôkol vás? Poďte sa spolu s nami “napásť” na lúku! :) Ochutnáme spolu divoké jedlé rastliny...


Čas a miesto kurzu
04. 6. 2023, 15:00 – 20:00 SELČ
Snina (presné miesto po prihlásení), 069 01 Snina, Slovakia
Viac o kurze
Na kurze sa dozviete:
- čo všetko sa dá zjesť v prírode
- ktoré “buriny” sú najchutnejšie
- ktoré stromy majú jedlé listy, kvety, plody či puky
- ako zjesť v prírode žihľavu, aby ste sa nepopŕhlili
- ako si urobiť divoký “zelený jačmeň” zadarmo
- ako si urobiť chutné “divoké” zelené smoothie
- prečo by sme mali konzumovať viac zeleného
- ktoré rastliny su jedovaté
- ako sa najlepšie naučiť spoznávať rastliny
- na každom kurze bežne ukazujem 50 a viac rastlín, takže sa určite každý niečo nové dozvie
- keď bude dostatok času a záujem, poviem ako zbierať brezovú vodu
Môžete so sebou priniesť aj svoje rastliny, ktoré neviete presne určiť, skúsim Vám v tom pomôcť.
Bude to “prechádzka” a ukážka rastlín priamo v prírode, ktoré každý bude môcť rovno aj ochutnať.
Píšem “prechádzka” v zátvorke, pretože väčšinou za 4 hodinový kurz sa nám nepodarí prejsť viac ako 1km, keďže na každom kroku niečo rastie.
Cena
Dobrý príspevok je 27-88 eur. Cena však nemá byť prekážkou, preto nie je to minimálny ani maximálny príspevok - vy sami sa môžete rozhodnúť, koľko chcete darovať.
Organizátorom kurzu je o.z. Leonurus (Leonurus je vedecký názov nádhernej bylinky, ktorá sa po slovensky volá srdcovník).
Spoluorganizatorom je @Poloniny neskutočne skutočné
Lektorom je Ing. Bartek Dobrodej Krzewiński - Poliak, etnobotanik, milovník prírody, vyštudovaný lesník a ochranár prírody, lektor kurzov o divokých jedlých a liečivých rastlinách, ktorým sa venuje už od detstva, napísal o nich aj diplomovku a už 10 rokov robí prednášky, kurzy, semináre či víkendovky na Slovensku, autor článkov v mesačníku Doma v Záhrade, na internete ako aj autor knihy o Divokých jedlých rastlinách, ktoré už je vo fáze chystania do tlače, snáď do leta 2023 bude hotová.